3r TRIMESTRE FEAC ESO I BATXILLERAT 2015-2016


S’apropa la tercera trobada FEAC: Família – Escola Acció Compartida, amb un tema molt interessant, com és el fenomen dels ÍDOLS, ELS MODELS i una societat o uns pares que ho permeten tot!  Aquest material ha estat extret del butlletí núm.76.

Una vegada més, optem per compartir estones, trobades FEAC, en què s’encaren temes a la llum d’estudiosos i amb les aportacions personals dels qui formen el grup, qüestions que ens trobem sovint i que requereixen respostes i posicionaments educatius.

A molts pares, ens molesta el seguidisme dels nostres fills, el seu culte a determinats ídols. Tenim la impressió que no podem fer res per a canviar el signe del nostre temps...Els nostres fills estan pastats a imatge i semblança de la televisió, desitgen els productes que s’hi publiciten, volen ser com els déus que s’hi revelen, parlen com es parla en la televisió, canten els temes que popularitza la petita pantalla i se saben de memòria els eslògans publicitaris.

Només una actitud crítica pot contrarestar aquest fenomen. És d’esperar que una educació crítica, tant en l’àmbit familiar com en l’escolar, preservarà els futurs ciutadans de consumir subproductes audiovisuals. No podem esperar, com a pares, que aquesta tasca la desenvolupi exclusivament l’escola, ja que l’educació del pensament i la sensibilitat estètica ens afecta també als pares.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada